Technikai információk

Tulajdonosoknak, tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt

Álmokat valósítunk meg és szeretjük megoldani az útjukba álló feladatokat is.

Ez a feladat most nem más, mint az idő és a megfelelő információk hiányának egyedi kombinációja. Hiszen felgyorsult a világ és vele drasztikusan felgyorsult az építőipar is. Mindezzel párhuzamosan pedig egy egyszerű családiház építése is egy meglehetősen komplex képletté vált, ahol már előre tudnunk kell a válaszokat, ha a végén nekünk kényelmes és kedvező végeredményt szeretnénk kapni.

Összegezve: egyre több és mélyre menőbb beszélgetésre lenne szükség a tulajdonos, a tervező, a kivitelező és a szakértőink között, de erre marad ma már a legkevesebb idő. Ezt igyekszünk most legalább részben megoldani, így egy új pályán méretettjük most meg magunkat. Az eddig szakembereink kezében, fejében és szívében lakozó információkat igyekeztünk összegyűjteni és rendszerezve megosztani Önnel és az építkezésben résztvevők csapatával, ezzel könnyítve meg mindenki munkáját. Reméljük, hogy így nem csak időt spórolunk Önnek, de meg is oldunk sok, még fel sem merült kérdést és problémát már előre. Olvasson tovább és ha véletlenül nem találná meg az Önnek szükséges információt, ne habozzon felhívni minket vagy írni nekünk.

Olvasson tovább és ha véletlenül nem találná meg az Önnek szükséges információt, ne habozzon felhívni minket vagy írni nekünk.
Hofstädter Nyílászárók Technikai Információk - Álmokat valósítunk meg

A jó döntésekhez a tájékozottság elengedhetetlen. Segítünk!

Az építkezés minden esetben egy hatalmas kihívás, ahol rengeteg embernek és szakiparnak kell megtalálnia, hogy honnan kezdődik és meddig is tart pontosan az ő munkája, vagy hogy kinek mi a felelőssége. A nyílászáró gyártás és beépítés is akár gyártónként és vállalkozónként különbözhet. Éppen ezért szedtük össze az alábbi tudnivalókat. Hiszen közös érdekünk, hogy az Önök álmát tökéletesre formáljuk. A mi elszántságunk, szakértelmünk és tapasztalatunk megvan hozzá így már jöhet is az együttműkdödés.

Bár tulajdonosként és az otthon leendő lakójaként a végeredmény a fontos, de közben fontos döntéseket kell meghozni. Ezekhez a döntésekhez pedig elengedhetetlen, hogy a fontosabb mérföldköveket Ön is megismerje és tájékozódjon néhány részletről. Kérjük, olvasson tovább, vagy keresse kérdéseivel kollégáinkat.
Hofstädter Nyílászárók Technikai információk - Sikeres felmérés feltételei

A sikeres felmérés feltételei

A Hofstädter nyílászárókat a legtöbb esetben a hozzá kapcsolódó szolgáltatások és azok rugalmassága miatt választják visszatérő ügyfeleink.

A felmérési szolgáltatásunk is ezt a „segítünk megtalálni a legjobb megoldást” hozzáállást tükrözi. Így sok esetben ez inkább egy közös megoldáskeresés Önnel és szakembereivel, mint „csak” a megfelelő gyártási méretek felmérése. Előre lefektetett szabályok nélkül viszont ez sem működhet.

Hofstädter Nyílászárók Technikai információk - Sikeres beépítés feltételei

A sikeres nyílászáró beépítés feltételei

Az általunk fejlesztett és gyártott nyílászárók meg tudnak felelni akár a legszigorúbb passzívház elvárásoknak is, de nem szabad elfelejteni, hogy a nyílászáró is csak annyira tud jó lenni, mint a más szakiparokkal közösen kialakított csomópontok. Vagyis egy rosszul előkészített nyílás, vagy hibás rétegrend is könnyen tönkreteheti a legprecízebb munkát is vagy bosszúságot okozhat hosszú távon.
Éppen ezért tartjuk fontosnak meghatározni az általunk elvárt munka minőségéhez szükséges feltételeket, melyek megléte nélkül is bár sokszor lehetővé tesszük a befejezést, de ennek korlátai és következményei lehetnek.

Hofstädter Nyílászárók Technikai információk - Felelősségi körök az építkezésen

Felelősségi körök az építkezésen

Az építkezések komplexitása sok esetben okozhat konfliktust a szakiparok találkozási pontjainál. Éppen ezért szedtük össze az alábbi tájékozódási pontokat, melyek kapaszkodót nyújtanak az építkezőknek.
Nézzük, melyik szakipartól mit várhatunk el.

Hofstädter Nyílászárók Technikai információk - Garanciák és Ellenőrizhetőség

Garanciák és ellenőrizhetőség

Szolgáltatási körünk jelentősen eltér a hazai nyílászárót ajánló vállalkozásoktól, hiszen mi felmérünk, tanácsot adunk, egyedi igényekre szabottan gyártunk, és végül be is építjük a saját termékünket. Épp ezért tudunk már 30 éve széles körű garanciát is vállalni munkákra.

Szeretjük megosztani tapasztalatainkat

Azt tartjuk, hogy kiemelkedő nyílászáró gyártóként a feladatunk a kívánságok megoldása helyett, hogy segítsünk megtalálni a megfelelő kívánságokat. Éves szinten ezer feletti építkezésen vagyunk jelen és 30 éve folyamatosan fejlesztjük magunkat és termékeinket. Ennek köszönhetően szakembereinknél rengeteg kézzel fogható tapasztalat gyűlik össze, amiket most két külön csoportba gyűjtve tettünk elérhetővé.

Az egyik oldalon az Archicad felhasználóknak kedvezve egy szakértők által elkészített nyílászáró könyvtárat talál, a másik oldalon pedig felméréssel és beépítéssel foglalkozó szakembereink tapasztalataink eszenciáját általunk ajánlott csomópontok formájában.
Hofstädter Nyílászárók Technikai információk - Archicad nyílászáró könyvtár

Archicad nyílászáró könyvtár

A nyílászáró termékkönyvtárunk a jelenleg elérhető termékskálánk kiemelt elemeit tartalmazza és segítségével könnyen és gyorsan megtalálhatja az Önnek ideális nyílászáró típust. A részletekbe menően kidolgozott termékek színei és textúrái is a valóságnak megfelelőek, így már a látványtereken is valósághoz közeli világot tudja bemutatni a megrendelőinek.

A könyvtárban megtalálható nyílászáróink mögött valós gyártási korlátok vannak beállítva, így mind a fa-alumínium WoodStyle termékeket, mind pedig a PVC alapú termékskálánkat a valóságnak megfelelően tervezheti már be.

Csomóponti rajzok és rétegrendek

A ma érvényben lévő energiahatékonysági követelményeknek megfelelően az épületszerkezeti csomópontok kialakítása fontos tervezési feladat, egyrészt a megnövekedett hőszigetelési igénynek, másrészt az építőanyagok és szerkezetek újszerű, az energetikai kihívásokra új technológiai megoldásokkal és fejlesztésekkel reagáló ipari szereplőknek köszönhetően.

A csomóponti adatbázisunkban már elérhetők a gyakran használt Hofstädter csomóponti rajzok PDF és DWG formátumokban, melyek segítséget nyújthatnak a legtöbb nyílászáróhoz kapcsolódó szerkezet megtervezésénél.
Scroll to Top