Felelősségi körök nyílászáró cserénél

Tudnivalók tulajdonosoknak

Felelősségi körök meghatározás

Az építkezések komplexitása sok esetben okozhat konfliktust a szakiparok találkozási pontjainál. Éppen ezért szedtük össze az alábbi tájékozódási pontokat, melyek kapaszkodót nyújtanak az építkezőknek.
Nézzük, melyik szakipartól mit várhatunk el.
Külső vízszigetelés
Az épületek összefüggő külső vízszigetelésének megtervezése és kialakítása minden esetben a Megrendelő és/vagy a kivitelező feladata. A nyílászáró vízszigetelését természetesen garantáljuk, de a legtöbb probléma inkább a kapcsolódó szerkezetek találkozásánál van, mint a burkolatok, szigetelés és vakolatok. Így például elengedhetetlen, hogy a nyílászárókra külső oldalon a homlokzati hőszigetelés rátakarjon, vagy a nyílászárók és a homlokzati hőszigetelés találkozásánál minden esetben rugalmas tömítőanyagot kell használni.
Bontásos csere esetén a falak visszajavítása
A bontásos nyílászáró csere egy építkezés, ami szinte biztos, hogy nem áll meg a nyílászárók kicserélésénél. A legtöbb esetben a régi nyílászárók nem bonthatók ki a körülötte lévő falak és burkolatok sérülése nélkül. Ráadásul a régi nyílászárók – mint például a gerébtokos ablakok – sok esetben nagyobb felületen találkoznak a falakkal, mint az általunk gyártott modern nyílászárók. De ugyanez a helyzet a redőnyök cseréjénél is. Így sokszor az általunk beépített nyílászárókat kibontott, hiányos falszakaszok ölelik körül, amely szakérő megoldást kíván. Nyílászáró gyártással és beépítéssel foglalkozó vállalatként a burkolatok, vakolatok és minden más bel- és kültéri kőműves és egyéb szakipari javító munka a mi hatáskörünkön kívül esik. A mi munkánk a nyílászárók szakszerű beépítése. Bontásos beépítés esetén ez azt jelenti, hogy Megrendelőnek szinte minden esetben burkolót és vagy kőművest is alkalmaznia kell a végleges falazat javítása és helyreállítása érdekében.
Felelősségi körök nyílászáró beépítés esetén
Felelősségi körök nyílászáró beépítés esetén

Technikai feltételek

Villanyszerelés
Gyártóként minden egyes motorral vagy elektromos csatlakozással szerelt termékünket a szerkezeten kívül legalább 1 méteres távolságba érő elektromos csatlakozásra alkalmas vezetékkel szállítjuk és építjük be. Az elektromos áram és az irányításért felelős kábelezés és a bekötés a megrendelő feladata, nem munkatársaink végzik el.
Elektromos eszközök programozása
Az elektromos, távirányítható vagy okosotthon rendszerre kötött nyílászárók és árnyékolók programozását kollégáink ettől eltérő igény esetén el tudják végezni, azt viszont Megrendelőnek minden esetben figyelembe kell vennie, hogy sokszor ez csak a beépítéstől eltérő időben lehetséges az építkezés további fázisaihoz igazodva.
Alacsonyküszöbös, padlóig érő szerkezetek beázás elleni védelme
Bejárati ajtók, erkélyajtók és emelő-toló teraszajtók alacsonyküszöbös beépítése és padlóig érő ablakok esetén a csapóeső elleni védelem a megrendelő felelőssége. Ezek a szerkezetek bár részben rendelkeznek vízelvezetéssel, de nem az egyéb védelem nélkül azokat érő vízmennyiség elvezetésére vannak méretezve. Így ezekhez elengedhetetlen a fizikai eső elleni védelem. Ennek megoldására mi egy előtető építését javasoljuk, mely a nyílászáró magasságának legalább 50%-ával lóg túl a külső falsíkon.
Átadás-átvétel fontossága
Az építkezés minden egyes lépésénél elengedhetetlen a pontos átadás-átvétel. Ez mind a szakemberek, mind a tulajdonosok részére egy extra biztonságot nyújt, hiszen egyes garanciális vagy más szakipar álatal okozott hibáknál lesz mire hivatkozni

WoodStyle
Fa-Alumínium ablakok

AluStyle
Műanyag-Alumínium ablakok

ÖkoStyle
Műanyag ablakok

Beltéri ajtók

Bejárati ajtók

30 év tapasztalat - Referenciák

Scroll to Top