A sikeres nyílászáró beépítés feltételei

Hofstädter nyílászáró szolgáltatások

A sikeres nyílászáró beépítés alapja a közös munka és a felkészülés

Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek egy mai egyszerűbbnek mondott építkezés is sokkal komplexebb tud lenni, mint ahogy azt akár csak 10 éve láthattuk. Az épületektől sokszor már tökéletes légtömörséget vagy akár zéró emissziót várunk el. Az általunk fejlesztett és gyártott nyílászárók meg tudnak felelni akár ezeknek az elvárásoknak is, de nem szabad elfelejteni, hogy a nyílászáró is csak annyira tud jó lenni, mint a más szakiparokkal közösen kialakított csomópontok. Vagyis egy rosszul előkészített nyílás, vagy hibás rétegrend is könnyen tönkreteheti a legprecízebb munkát is vagy bosszúságot okozhat hosszú távon.

Éppen ezért tartjuk fontosnak meghatározni az általunk elvárt munka minőségéhez szükséges feltételeket, melyek megléte nélkül is bár sokszor lehetővé tesszük a befejezést, de ennek korlátai és következményei lehetnek.

Személyi feltételek

A felmérővel egyeztett teendők megléte
Ahogy a Sikeres felmérés feltételi anyagunkban részleteztük, felmérő kollégánk a legjobb megoldások keresése közben Önnel és/vagy építésvezetőjével a felmérés során átbeszélt és véglegesített teendőkről feljegyzést készített és megosztotta azt Önökkel. A beépítés sikerességéhez elsősorban az Önök részéről vállalt teendők megléte szükséges, így kérjük, ezt kiemelten ellenőrizzék a beépítés megkezdése előtt. Amennyiben bármely részlet hiányzik, vagy más módon valósult meg, kérjük, értesítsék értékesítő kollégánkat vagy az beépítés vezetőnket.

Személyes jelenlét
Olyan apró részletek is gondot okozhatnak a nyílászáró és a hozzá kapcsolódó szerkezetek találkozásánál, mint a kiválasztott árnyékolás lefutósínének típusa, vagy hogy van-e integrált szúnyogháló a redőnyhöz. Éppen ezért a megrendelő és/vagy a helyszínen lévő döntéshozó részéről elengedhetetlen a kiadott és megrendelő által elfogadott első körös ajánlat ismerete. Az abban foglaltak és így a megrendeltek ismerete a felmérés közben, de főleg előtte és utána lesz a kapcsolódó szakiparok részére elengedhetetlen információ.

A munka személyes átvétele
Kollégáink alaposak és mindent megtesznek a tökéletes nyílászáró beépítés érdekében, de a későbbi vitás helyzetek elkerülése végett elengedhetetlen, hogy a beépítés végén az Önök részéről egy döntéshozó az adott munkát kollégáinkkal közösen átnézze, kipróbálja és átvegye. Az így készült feljegyzések mindkét fél védelmére szolgálnak. A későbbiekben bizonyító erővel bírhat az épület más munkáit végző szakiparok által okozott károk felelősségének meghatározásakor. Természetesen az átadás-átvétel során feljegyzések készülnek és az esetlegesen talált hibák és hiányosságok nem csak feljegyzésre, de rövid időn belül pótlásra és javításra is kerülnek.

Sikeres beépítés személyi feltételei
Sikeres nyílászáró beépítés technikai feltételei

Technikai feltételek

Biztonságos bejutás és daruzás
A beépítés során biztosítani kell kollégáink számára a szükséges gépjárművekkel, gépekkel és darukkal való bejutást, ami magában foglalja az említett járművek súlyához és méretéhez igazodó kijelölt és felügyelt útvonalat és annak csúszásmentes felületét. Daruzás esetén a daruzás tervezett helyszínén a daru körüli extra 3 méteres sávot is magába foglalja, mely a daru stabilitását szolgáló letalpaláshoz szükséges.
Métervonal megléte
Minden esetben szükségesek a felmérésnél látott métervonal. Ennek megléte nélkül az esetleges elcsúszásokat vagy méretbeli problémák felelősségét nem tudjuk vállalni.

Hozzáférhető nyílások
A nyílászárók beépítése során megrendelőnek biztosítania kell, hogy munkatársaink a beépíteni kívánt nyílásokhoz hozzáférjenek és a munkavégzésüket párhuzamosan folyó munkálatok és az építkezés helyszínén tárolt eszközök és alapanyagok ne akadályozzák. A nyílászárók építkezéshez történő kézi szállítása esetén ennek útvonalát és annak biztonságosságát szintén megrendelőnek kell biztosítania.
Bontásos beépítés esetén beépítő kollégáink nem csak a megrendelt nyílászárók kiszállítás és beépítést, de a régi nyílászárók szakszerű kibontását és azok elszállítását is vállalják. Ebben az esetben Megrendelő kötelessége és felelőssége az esetleg lakott élettér és a benne található ingóságok védelmének biztosítása (bútorok és szőnyegek burkolatok elpakolás vagy letakarása) és ezzel együtt a nyílásokhoz való hozzáférés biztosítása.

Behajtási engedély és területfoglalás
A beépítendő nyílászárók szállításához és a beépítéshez szükséges járművek helyszínre juttatásához szükséges útvonalengedélyek és az adott területen végzett munkákhoz szükséges területfoglalási engedélyek beszerzése és biztosítása megrendelő felelőssége és feladata. Ennek elmaradása esetén kiszabott bírságok gyártó által megrendelőre tovább terhelhetőek.

A kívánt beépítésnek megfelelően előkészített nyílások
Az elvárt hő- és hangszigetelési értékek eléréséhez az elsődleges feltétel, hogy a nyílászárókat a technológiai szabályok alapján építhessék be kollégáink. Ehhez elengedhetetlen a beépítés idejére már elkészült, teherbíró, simított és porszáraz, egybefüggő felületű és repedésmentes (0,2mm-es hajszálrepedések felett nem elfogadható) káva minden beépíteni kívánt nyílás esetén. Ezen kívül szakértőink a hőszigetelt kávát is erősen ajánlják a nyílászárók adottságainak tökéletes kihasználása érdekében.
Minimálisan elvárható infrastruktúra az építkezés helyszínén
A beépítés helyszínén Megrendelő feladata biztosítani a munkavégzéshez szükséges minimálisan elvárható technikai és egészségügyi feltételeket, amely magába foglalja a víz és áramvételi lehetőséget a beépítés elérhető közelében és a beépítést végzők részére mosdó biztosítását.
Zavartalan munkavégzés
A beépítési munkálatokat kizárólag akkor tudják kollégáink az eredetileg megbeszéltek és tervezett szerint elvégezni, amennyiben az építkezés területén a munkájukat akadályozó más szakipari munka nem zajlik. Ez kiemelten érinti a beépíttetni kívánt nyílások környezetét, vagyis a beépítéssel egy időben nem végezhető villanyszerelési, burkolási vagy bármely, a nyílászárók helyéhez közvetlenül kapcsolódó területen végzendő munka. Ennek biztosítása Megrendelő és a helyszínen jelenlévő megbízottjának felelőssége.
Bontásos beépítés
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bontásos beépítés is egy építkezés, hiszen sokszor falakat kell megbontanunk a tökéletes eredmény érdekében. A legtöbb esetben az általunk elvégzett bontást preferáljuk. Amennyiben az ügyfél ezt magára vállalja, akkor viszont a szigetelt és kikent káva az elvárás. Fontos, hogy a régi nyílászárók megmentését nem tudjuk vállalni. A célunk a lehető legkevesebb visszajavítási munkát hagyni magunk után, viszont ez összeegyeztethetetlen a megmentéssel.
Sikeres nyílászáró beépítés feltételei - Hofstädter
Sikeres nyílászáró beépítés profikkal - Hofstädter

További információk

Bontásos beépítés esetén a sittszállítás Bontásos beépítés esetén a sittszállítás előre kell megrendelőnek jeleznie a megbízott felé. A beépítési ajánlatunkban ezt a költségelemet minden esetben fel is tüntetjük a megbeszéltek és a helyszínen látottak alapján.
Szúnyoghálók és pliszék beépítése
A nyílászárókkal együtt megrendelt szúnyoghálókat és pliszéket szakembereink a nyílászárók beépítésével egyidőben fel kell hogy szereljék ellenőrizendő azok működési és méretbeli helyességét. Bár tudjuk, hogy a további az építkezés során ezek akár sérülhetnek is, de ennél fontosabb, hogy a későbbi szakipari munkák során lássák ezen termékek végleges méretét és elhelyezkedését. Így azt ajánljuk, hogy az építkezés végéig azokat takarják le vagy a szúnyoghálók leakasztható részeit vegyék le és biztonságos helyen tárolják.
Szükséges eszközök biztosítása
A motoros működtetésű nyílászárókat és árnyékolást a helyszínen letesztelve adjuk át, de szerkezetek elektromos hálózatra kötése már a megrendelő feladata. A motoros termékek programozása a legtöbb esetben nem megoldható a beépítés napján, így azokat egy későbbi időpontban tudja kollégánk elvégezni.
Motoros termékek bekötése és programozása A beépítendő nyílászárók szállításához és a beépítéshez szükséges járművek helyszínre juttatásához szükséges útvonalengedélyek és az adott területen végzett munkákhoz szükséges területfoglalási engedélyek beszerzése és biztosítása megrendelő felelőssége és feladata. Ennek elmaradása esetén kiszabott bírságok gyártó által megrendelőre tovább terhelhetőek.

Sikeres beépítés vagy meghiúsult munka?

Az épülő otthon sikerének legfontosabb pontját mindenki másban látja. Lehet az az alapozás, vagy a megfelelő fűtésrendszer kiválasztása, és természetesen a megfelelő nyílászárók is, de mi még ennél is jobbat tudunk. A mi véleményünk és tapasztalatunk, hogy a folyamatosan együttműködésen alapuló közös munka a kulcs. Ez határozza majd meg minden láthatatlan és a naponta ezerszer használt rész sikerét és élvezhető használhatóságát is.

A fentiekben felsorolt „elvárásaink” is mind egytől-egyik erről szólnak. Hiszen nem csak nekünk érdekünk, hogy a nyílászáró időben és megfelelően a helyére kerülhessen, hanem mindenkinek, aki az építkezésben részt vesz, vagy a beköltözést várja. Ennek érdekében kérjük, hogy minden felmerült kérdését vagy bizonytalanságát inkább beszélje meg kollégáinkkal, mint hogy utólag kelljen ezeket egyeztetnünk. A nyílászárók beépítése sok befolyásolható és nem befolyásolható tényezőtől függ. Mi igyekszünk ezek mindegyikét elhárítani, de ehhez feltétlenül szükségünk van az Ön segítségére is. Kezdjünk hát bele, tervezzük meg közösen nyílászáróit és csapjunk bele az építkezésbe.

Felelősségi körök a nyílászáró cserénél

Felelősségi körök meghatározás

Az építkezések komplexitása sok esetben okozhat konfliktust a szakiparok találkozási pontjainál. Éppen ezért szedtük össze az alábbi tájékozódási pontokat, melyek kapaszkodót nyújtanak az építkezőknek.
Nézzük, melyik szakipartól mit várhatunk el.

Olvasson tovább a Sikeres felmérés feltételeiről

Sikeres felmérés feltételei

A felmérési szolgáltatásunk is a tőlünk megszokott „segítünk megtalálni a legjobb megoldást” hozzáállást tükrözi. Így sok esetben ez inkább egy közös megoldáskeresés Önnel és szakembereivel, mint „csak” a megfelelő gyártási méretek felmérése. Előre lefektetett szabályok nélkül viszont ez sem működhet.

WoodStyle
Fa-Alumínium ablakok

AluStyle
Műanyag-Alumínium ablakok

ÖkoStyle
Műanyag ablakok

Beltéri ajtók

Bejárati ajtók

30 év tapasztalat - Referenciák

Scroll to Top