A sikeres nyílászáró felmérés feltételei

Hofstädter nyílászáró szolgáltatások

A legjobb megoldást keressük - Önnel közösen

A Hofstädter nyílászárókat a legtöbb esetben a hozzá kapcsolódó szolgáltatások és azok rugalmassága miatt választják visszatérő ügyfeleink.
A felmérési szolgáltatásunk is ezt a „segítünk megtalálni a legjobb megoldást” hozzáállást tükrözi. Így sok esetben ez inkább egy közös megoldáskeresés Önnel és szakembereivel, mint „csak” a megfelelő gyártási méretek felmérése. Előre lefektetett szabályok nélkül viszont ez sem működhet.

Éppen ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a felmérési szolgáltatásunkkal kapcsolatban, melyek elengedhetetlenek a sikeres közös munkához majd az Ön igényeire szabott nyílászárók gyártásához és beépítéséhez is.

Személyi feltételek

Személyes jelenlét
Ahhoz, hogy az elképzelt nyílászárók minden esetben szerves részei lehessenek az épületnek, közös gondolkodásra és együttműködésre van szükség. Értékesítő kollégáink a találkozások során a lehető legtöbb kérdésre már megkeresik a választ, de a tényleges megvalósításhoz szükséges technikai részletek egyeztetése a legtöbbször csak a helyszínen történhet meg. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy ezeket a részleteket a megrendelő részéről is legyen, aki végig tudja gondolni és a helyszínen döntést is tudjon hozni. Erre minden esetben a felmérés elején és végén is szükség van.

Ajánlat ismerete
Olyan apró részletek is gondot okozhatnak a nyílászáró és a hozzá kapcsolódó szerkezetek találkozásánál, mint a kiválasztott árnyékolás lefutósínének típusa, vagy hogy van-e integrált szúnyogháló a redőnyhöz. Éppen ezért a megrendelő és/vagy a helyszínen lévő döntéshozó részéről elengedhetetlen a kiadott és megrendelő által elfogadott első körös ajánlat ismerete. Az abban foglaltak és így a megrendeltek ismerete a felmérés közben, de főleg előtte és utána lesz a kapcsolódó szakiparok részére elengedhetetlen információ.
A tervek változatlansága
Kollégánk minden esetben a korábban kiküldött és megrendelő által elfogadott első körös ajánlat alapján méri fel a nyílásokat. Amennyiben az ajánlat elfogadása óta bármilyen változás következett be megrendelő felelőssége értékesítő kollégáinkat tájékoztatni. Számottevő változás esetén a felmérés gyártó által elhalasztható vagy több ütemre szétbontható, amely esetén gyártó akár a keletkezett többletköltségeinek kiszámlázására is jogosult.
Kapcsolód szerkezetek információi
Bár sokszor már az első alakalommal is tervekkel érkeznek megrendelőink hozzánk, de a már sokszor említett közös munkához a felmérés idején, a helyszínen is szükség van az épület végleges terveire, és a nyílászárókhoz kapcsolódó szerkezetek részletes méretezésre és rétegrendjére, mint a padló, külső és belső szigetelések.
Nyilászáró Felmérés és gyártás 30 év tapasztalattal
Otthonfelújítási támogatás Ablakcsere kedvezménnyel - A Jövő otthona - Hofstädter nyílászárók

Technikai feltételek

Biztonságos bejutás
A felmérést csak akkor tudjuk pontosan és minden hibát kizáróan elvégezni, ha munkatársunk biztonságos útvonalon be tud jutni az építkezésre és az épületet minden szükséges oldalról biztonságosan meg tudja közelíteni. Minden esetben a megoldásra törekszünk, de szakértőink biztonsága az első.

Felmérhető nyílások
Kollégánk feladata az összes nyílás tizedmiliméter pontos megmérése és a nyílások ellenőrzése lehetőség szerint külső és belső oldalon is. Újépítésű ingatlan esetén a legbiztosabb, ha már a felmérés idején a végleges méretű, kizsaluzott vakolt vagy xps-ssel kialakított nyílásokkal dolgozhatunk. Parapetfalak esetén a vakolat nélkül hagyott falazat nem megfelelő.

Felmérhető nyílások bontásos beépítés esetén
Ebben az esetben a meglévő és bontásra ítélt nyílászárókat és az azokhoz tartozó nyílásokat mérjük fel a helyszínen. A megrendelő feladata ebben az esetben a nyílászokhoz való hozzáférés biztosítása. Kollégáink sok esetben a biztos tervezés miatt kénytelenek a kapcsolódó burkolatokat vagy takarásokat részben megbontani, hogy a régi falszerkezet és különböző korok rétegrendjei ne okozhassanak meglepetést a beépítés során.

Métervonal megléte
Felmérésnél és beépítésnél is elengedhetetlen a kivitelező által megjelölt métervonal megléte. A métervonal a végleges padlószinttől mért pontosan 1 méter magasan lévő jól látható jelölés a falon. Ez azért fontos, mert sok esetben a nyílászáró felmérés és a beépítés idején sincs még meg a végleges burkolat, viszont az építkezés során mi és sok más szakipar is ehhez kell igazodjon az egységes végeredmény érdekében.

Sikeres felmérés vagy meghiúsult munka?

A felmérés eredménye
Ahogy már többször kiemeltük, hogy a sablon megoldások helyett a megrendelő és a tervező igényei alapján keressük meg a legjobb megoldásokat. Ez pedig sokszor egyedi megoldásokat kíván az épület kivitelezésében résztvevő más szakiparoktól is. Az ilyen egyedi igények megbeszélése és véglegesítése a felmérés során történik meg. Az ott elhangzott megrendelői vállalások elkészülte a későbbiekben alapfeltétele lesz az általunk ezen adatok alapján tervezett nyílászárók beépítésének. Éppen ezért szakértőink minden esetben egy emlékeztetőt küldenek a felmérés után, ami a beépítési szerződés szerves részét is képezi majd.

Meghiúsulás
A fentiekben felsorolt pontok mindegyike szükséges ahhoz, hogy kollégáink elvégezhessék a sikeres és pontos felmérést, amely a későbbiekben a tizedmiliméter pontos gyártás alapjául is szolgál. Bár minden esetben a megoldást keressük, de amennyiben felmérőink veszélyeztetve látják saját biztonságukat vagy úgy ítélik meg, hogy a külső körülmények miatt a felmérés végeredménye nem lesz maradéktalanul elegendő a mindkét félnek megelégedésére szolgáló nyílászárók legyártására és beépítésére, a munkát extra feltételekhez kötötten későbbi időpontra tolhatják. Ilyen esetekben bár mindent megteszünk a határidőkhöz való igazodáshoz, de többi munkánkhoz képest kénytelenek vagyunk hátrébb sorolni a visszatérést.

Felelősségi körök a nyílászáró cserénél

Felelősségi körök meghatározás

Az építkezések komplexitása sok esetben okozhat konfliktust a szakiparok találkozási pontjainál. Éppen ezért szedtük össze az alábbi tájékozódási pontokat, melyek kapaszkodót nyújtanak az építkezőknek.
Nézzük, melyik szakipartól mit várhatunk el.
Hofstädter beépítések 30 év tapasztalattal

Sikeres beépítés feltételei

A sikeres nyílászáró beépítés legfontosabb eleme a közös felkészülés Önnel és az építkezésért felelős szakemberrel. Ezt alapozza meg az a jónéhány tudnivaló és alapelv, amit segítségként gyűjtöttünk össze az alábbi oldalon.
Kattintson és készüljön fel a nyílászárók érkezésére már most!

WoodStyle
Fa-Alumínium ablakok

AluStyle
Műanyag-Alumínium ablakok

ÖkoStyle
Műanyag ablakok

Beltéri ajtók

Bejárati ajtók

30 év tapasztalat - Referenciák

Scroll to Top