Új generációs kényelem
a Hofstäster Árnyékoló rendszerivel

Okos megoldások otthona kényelmének és biztonságának fokozására

Az okosotthonról általában:

Az okosotthon kifejezést már sokszor említettük, de most nézzük meg mit is jelent ez az általánosságban. Ma, az elektromos rendszerek fénykorában az otthonunk szinte bármelyik részét csatlakoztathatjuk wifi-n vagy más rádiótávirányítású rendszeren keresztül egymáshoz, vagy akár egy központi rendszeren keresztül a mobiltelefonunkhoz.

Okosotthonról általában - Tudnivalók Hofstädter
Okosotthonól általában Inteligens megoldások az egész házban Hofstädter
Okosotthonól általában Inteligens megoldások az egész házban Hofstädter

Ez a gyakorlatban azt jelenti, a lakásunk bármely tagja felokosítható. Legyen az a világítás, a kávéfőző, a klíma és a fűtés, vagy akár bármely bejárat nyitása és zárása. Erre már számtalan rendszer létezik, de szerencsére van már a gyártók összehangolt munkájának köszönhetően olyan is, amely különböző gyártók termékeit is képes összehangolni a közös kommunikációs megoldás miatt. Mi is ilyen rendszerekkel dolgozunk.

Kényelem és hatékonyság
automatizált árnyékoló rendszerekkel

Már önmagában az ideális árnyékoló beépítésével is sokat spórolhatunk, amiről itt olvashat többet >>.

Ezt a megtakarítást és kényelmi fokot az árnyékolók automatizálásával pedig jelentősen tovább fokozhatja. A nyári melegeben időben lezárt árnyékolók a hűtésre szánt energia egy részét, míg a hidegebb napokon időben kinyitott rendszerek a fűtésre használt energia egy részét spórolják meg nekünk. De kinek van ideje erre mindig figyelni, főleg változékony időjárásnál. Az automatizált rendszerek az Ön igényeihez igazodva teszik mindezt.

Összehangolt működés az egész otthonában

Árnyékoló rendszereinket a kiterjedt gyártói együttműködésnek köszönhetően az otthona szinte bármely rendszerével össze tudja kötni. A kulcsszó az io-homecontrol vezeték nélküli kommunikáció. Mindez természetesen egy ingyenesen, Androidra és IOS-re is elérhető applikáción keresztül működtethető.

Otthonunk tánca a mi kényelmünkért a Hofstädter okosotthonnal
Összehangolt működés az egész otthonában a Hogstädter okosotthonnal
Összehangolt működés az egész otthonában a Hogstädter okosotthonnal

Csak hogy néhányat említsünk a nagyobb márkák közül, melyek rendszereivel könnyedén kommunikál az általunk az árnyékoló rendszerekhez kínált okosotthon rendszer: Velux tetőablak, Honeywell fűtés vezérlés, Hitachi hőszivattyúk, és még számos berendezés, mint kazánok, elektromos radiátorok és természetesen a világítás és garázskapuk is.

Az irányítás
az Ön kezében van:

Az előre programozhatóság nagy előny, de sok fejfájást tud okozni, ha valamiért nem férünk hozzá könnyedén mi magunk. Hiszen bármikor közbe jöhet valami. Otthon maradunk, mert beteg a gyerek, várjuk a szerelőket, vagy csak egyszerűen kivettünk egy szabadnapot. Ebben az esetben bármikor és könnyedén bele tudunk szólni otthonunk táncába anélkül, hogy az általánosságban jól működő rendszer működését befolyásolnánk.

A biztonság tovább fokozható

Az árnyékoló rendszerek az otthonunkhoz hozzáadott biztonsági funkciójáról már részletesen írtunk itt >>. De az okosotthon és biztonság tekintetében van más is. Nem csak az árnyékoló rendszereinket tudjuk mi magunk irányítani, de a központi rendszert a biztonsági berendezéseinkhez is hozzá tudjuk kötni. Legyen az kamera kívül vagy belül, mozgás érzékelők, vagy akár a fürdőszobában és a mosókonyhában elhelyezett kifolyó vizet jelző berendezés. Ezeknek jelét folyamatosan élőben követhetjük és akár mi magunk is reagálhatunk rájuk.

A biztonság tovább fokozható a Hofstädter okosotthonnal
betorő elleni védelem a Hofstädter okosothonnal
betorő elleni védelem a Hofstädter okosothonnal

Példaként: Az irodában ülve jelez az udvari mozgásérzékelőnk. Átkapcsolunk a kültéri kamera nézetre és már látjuk is, hogy ismeretlenek vannak az udvarunkban. Bár az ablakok és ajtók nyitva vannak, de a biztonsági megerősítéssel ellátott zsaluziák nyitva vannak a napfény beengedése miatt. Egy gombnyomás, és már le is tudjuk húzni azokat. Ezt a folyamatot természetesen előre le is programozhatjuk. Ha közben pedig nevetni is szeretnénk, ne felejtsük el mindeközben a kerti öntöző rendszerrel is eláztatni a nem kívánt látogatót.

Scroll to Top