Passzívház ablakok

Öko-Trend 92MD

Új generációs ablakok, melyek a jövőbe mutató csúcstechnológiát harmonizálják a modern, lényegre törő, formatervezett designnal. Bluevolution a jövő ablakrendszere. bővebben »

ALU-Style EnergieTec 98

Az Energie Tec rendszer profilja az integrált szigetelés miatt kiemelkedő hőszigetelési értékkel bírnak. A síkba zárodó kialakítás pedig különösen modern megjelenést kölcsönöz a termékeknek.... bővebben »

A passzívház (németül Passivhaus) kifejezés, az energiatakarékos épületekre alkalmazott német minősítési rendszer. A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően ami nagymértékben a nyílászárók is befolyásolnak, nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert. A kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges alacsony hőmennyiséget a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik. A friss levegő utánpótlását hőcserélős szellőztető berendezéssel biztosítják. A minősítési rendszer nem köti ki az épület típusát, lakóházak mellett alkalmazták már irodaépületekre, iskolákra, illetve korábbi építésű és később felújított épületekre is.